Kamp POLOVNIK

Ledina 8, 5230 Bovec

e-pošta: kamp.polovnik@siol.net

telefon: +38653896007

Trgovina


 Aktivnosti na Bovškem

Le malokatera pokrajina ponuja v poletnem času toliko različnih možnosti za športno udejstvovanje kot je Bovško. Turist lahko uživa prav v vseh dimenzijah: v vodi,na zemlji in zraku. Mehkoba zelenih planot, mračne sence sotesk in številnih slapov, igriv ples barv v globokih tesneh, kamnite čipke kraškega sveta, prekrasni razgledi, ki segajo do morja in očaka Triglava. Poezija užitkov ob tem zajame vsakega turista, ki se odloči svoj dopust preživeti na Bovškem. Vsak dan druga dogodivščina, vsak dan druženje z drugimi prijaznimi vodniki in aktivnega dopusta bo, kot bi mignil konec. Ostali pa bodo nepozabni spomini na eno najlepših alpskih dolin – Bovško.


Planinarjenje

Najbolj prvobiten stik človeka z naravo. Že stoletja ljudi vleče v gore, da bi videli, kako izgledajo kraji pod njimi, da bi se naužili svežega zraka, odpočili od tegob vsakdanjega življenja v dolini in predvsem našli svoj duševni mir v lepoti vršacev Julijskih Alp. Narava je v milijonih let na Bovškem izoblikovala izredno raznolik relief, ki se odraža v čudovitih gorah, alpskih krnicah in dolinah, gorskih travnikih in pobočjih, navdušujočih zaradi svoje prvobitnosti in divjine.
Najvišji vrhovi Julijskih Alp, vključno z očakom Triglavom in družino njegovih sosedov Razorja, Prisanka, Jalovca in Mangrta so pravi izziv za planinskih užitkov željne pohodnike.
Bovške gore - Mangrt in Jalovec
 

Kajak

Reki Soča in Koritnica sta s svojo raznolikostjo primerni tako za začetnike kot tudi za izkušene kajakaše. Težavnost rek je ocenjena od 2. stopnje v okolici Bovca, kjer potekajo začetniški spusti, pa vse do 5. stopnje v okolici Trnovega, kjer je raj za izkušene kajakaše. Tudi reke nevajeni se bodo pravilnega ravnanja s kajakom naučili v nekaj urah ob pomoči izkušenih vodnikov.
 Kajakaš na reki Soči


Pohodništvo - sprehajalne poti

Bovško - dežela tisočerih možnosti za sprehode v neokrnjeno naravo Julijskih Alp. Mnoge poti v okolici Bovca, Srpenice, Loga pod Mangrtom, Soče in Trente so označene, zavarovane in nudijo neizmerne užitke ob pogledu na potoke, slapove, tišino alpskega gozda ter številne rože in živali, ki živijo na tem, po mnenju mnogih najlepšem delu Julijskih Alp. Loška Koritnica Bavšica Lepena Vrsnik Zadnjica Zadnja Trenta / Zapoden ...
 Pohodništvo na Bovšek - Soška Pot


Kolesarjenje

Številne kolesarske poti, ki so po pravilu speljane mimo najlepših kotičkov Bovškega, nudijo užitke tako rekreativcem, kot tudi ljubiteljem gorskega kolesarjenja. Rekreativci bodo navdušeni nad lahkotno, igrivo izpeljavo poti ter majhnimi višinskimi razlikami, izkušenejše pa bo očarala raznolikost poti, speljanih po hladnih gozdovih, bližini rek in potokov. Prav vsi pa še dolgo ne bodo pozabili kolesarjenja ob vznožju bovških dvatisočakov.
 Kolesarjenje
   
   

 

 

 

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev  in delovanje vticnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Ce boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke